Додому з полону повернулись 40 захисників Зміїного - Лубінець

Додому з полону повернулись 40 захисників Зміїного - Лубінець

Укрінформ
З російського полону повернулись 40 захисників острова Зміїний.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

Спільно з колегами з Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, керівництвом Державної прикордонної служби України, представниками командування Військово-морських сил Збройних сил України та керівником Національного інформаційного бюро провели зустріч з родинами оборонців острова Зміїний, ідеться у повідомленні.

Під час неї обговорили питання, що виникли у родичів, зокрема щодо принципу проведення обмінів і формування списків різних категорій військовополонених. Також родини цікавилися участю міжнародних організацій у процесі обмінів.

"Окремо ми порушили питання тиску російської сторони на родини полонених. Маємо розуміти, що країна-агресор підступна, тому варто не піддаватися на їхні провокації", - зауважив омбудсмен.

“Наразі серед захисників острова Зміїний вдома вже 40 українців. Повернення кожного – це клопітка та колосальна праця, яка вимагає терпіння і великого напруження всіх сил. Ми постійно підтримуємо зв’язок з рідними та робимо все можливе, щоб українці знову були на своїй землі. Для нас цінне життя кожного”, - зазначив Лубінець та подякував родинам за розуміння та готовність допомагати.

Читайте також: Обмін полонених: у Коордштабі розповіли про роботу з міжнародними організаціями

Як повідомляв Укрінформ, за словами керівника робочої групи з питань взаємодії із ЗМІ та родичами захисників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрія Юсова, Україна веде переговори з російською стороною одночасно про декілька обмінів, також тривають спроби домовитися про обмін полоненими у форматі “всіх на всіх”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-