Поліція зафіксувала близько третини усіх скоєних загарбниками злочинів в Україні - Клименко

Поліція зафіксувала близько третини усіх скоєних загарбниками злочинів в Україні - Клименко

Укрінформ
Національна поліція зафіксувала близько третини усіх злочинів, скоєних на території України росіянами за час повномасштабної війни.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко сказав в інтерв'ю Укрінформу.

“Станом на сьогодні ми задокументували понад 65 тисяч воєнних злочинів. Це приблизно третина від усіх злочинів, які були скоєні на території нашої держави за час (повномасштабної – ред.) війни”, - зазначив Клименко.

За словами міністра, правоохоронці системи МВС збирають інформацію і потім передають до Служби безпеки України, бо це – воєнні злочини – як правило, підслідність СБУ.

“Але поліція практично завжди перша виїжджає на будь-який злочин, бо вона більш чисельно представлена на території нашої країни і наших підрозділів достатньо багато, більше, аніж, наприклад, підрозділів СБУ”, - сказав глава МВС.

Читайте також: Примусова депортація українських дітей у росію є проявом злочину геноциду – радник МКС

Клименко зазначив, що Міністерство внутрішніх справ передає інформацію і Офісу генерального прокурора, і вже генпрокурор визначає, яким чином проходитиме розслідування і як будуть передаватися дані до міжнародних судових інстанцій, у тому числі і до міжнародного трибуналу.

Він додав, що саме ОГП є відповідальним за правильність збирання інформації усіма правоохоронними структурами, які залучені до документування таких злочинів.

Як повідомлялося, станом на 1 березня поліція з початку повномасштабної війни з росією відкрила 65 092 кримінальні провадження щодо злочинів росіян та їхніх спільників в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-