На ЗАЕС росіяни позначають обладнання, яке можна вивезти зі станції

На ЗАЕС росіяни позначають обладнання, яке можна вивезти зі станції

Фото
Укрінформ
На Запорізькій АЕС російські окупанти прораховують ймовірні сценарії відходу та позначають обладнання, яке можна вивезти з української станції.

Про це йдеться у Телеграм-каналі «Енергодар», передає Укрінформ.

«Особливу увагу загарбників привернув Центр підготовки ремонтного та керівного персоналу «НАЕК «Енергоатом», створений на базі навчально-тренувального центру ЗАЕС. Оглядаючи будівлю НТЦ, рашисти, які приїхали на ЗАЕС як «фахівці атомної галузі», складали списки обладнання, яке «треба демонтувати» з атомної станції у разі відступу», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Центр підготовки – це унікальний об'єкт, де атомники з багатьох країн світу на повномасштабних моделях обладнання й устаткування отримують практичні навички, необхідні для їх експлуатації та ремонту на атомних електростанціях. Його створено, зокрема, за кошти Енергоатома (500 млн грн) та Європейського Союзу (майже 13 млн євро).

Читайте також: Захоплення росією ЗАЕС потребує особливо принципової реакції світу - Президент

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. Загарбники розмістили на майданчику станції військову техніку та боєприпаси. Вони постійно обстрілюють прилеглу територію і саму станцію, руйнуючи лінії електропередачі і спричиняючи відключення зовнішнього живлення. На майданчику ЗАЕС перебувають близько 500 російських загарбників.

Фото: Телеграм-канал "Енергодар"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-