У росії закінчаться «інструменти війни» до кінця весни - Буданов

У росії закінчаться «інструменти війни» до кінця весни - Буданов

Оновлено
Укрінформ
Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що у росії залишився час до кінця весни, щоб спробувати досягнути бодай якихось своїх воєнних цілей в Україні, оскільки потім у неї закінчаться "її інструменти війни".

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю USA Today.

"росія витратила величезну кількість людських ресурсів, озброєння та матеріалів. Її економіка та виробництво не в змозі покрити ці втрати. Вона змінила свій військовий ланцюг командування. Якщо російські військові не досягнуть своїх цілей цієї весни, у росії закінчаться її інструменти війни", - зазначив Буданов.

За словами керівника ГУР, Україна і росія зійдуться у "вирішальній битві цієї весни, і ця битва буде останньою перед тим, як закінчиться ця війна".

Буданов також наголосив, що війна не закінчиться, доки український Крим не буде звільнений з російської окупації.

В інтерв’ю очільник воєнної розвідки України також відкинув припущення західних політиків, які стверджують, що постачаючи все більше важкого озброєння Україні, НАТО ризикує бути втягнутим у ширшу війну з росією.

"Цей конфлікт вже переріс в екзистенційну війну між росією і Заходом. Так, Захід не бере участі у цій війні своїми військами. Але вони надають нам зброю, щоб ми могли використовувати її у боротьбі. Це означає, що перемога України над росією – це спільна перемога. А якщо Україна впаде – хоча це малоймовірно – це буде поразка для всієї західної цивілізації", - зазначив Буданов.

Читайте також: Буданов: Перший етап завершення війни – це вихід на кордони 1991 року і створення смуги безпеки

Як повідомляв Укрінформ, раніше Буданов в інтерв’ю "Голосу Америки" заявив, що першим етапом завершенням війни стане вихід Сил оборони України на кордони 1991 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-