Міноборони Данії не виключає передачу Україні винищувачів у майбутньому

Міноборони Данії не виключає передачу Україні винищувачів у майбутньому

Укрінформ
Данія «відкрита» до ідеї відправки винищувачів в Україну, щоб допомогти її військовим зусиллям проти російського вторгнення.

Про це заявив у п’ятницю в.о. міністра оборони Данії Трольс Лунд Пульсен, повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Я не виключаю, що в якийсь момент може знадобитися розглянути передачу винищувачів (Україні - ред.)», - сказав він.

За даними збройних сил Данії, із 1970-х років ВПС Данії придбали 77 літаків F-16. За даними місцевих ЗМІ, на даний момент в експлуатації перебувають близько 30 з них.

Як пише агентство, цього року Україна попросила західних союзників про більш досконале озброєння, включно з винищувачами.

Країни Заходу, які надали Україні зброю, поки що відмовляються надсилати винищувачі чи зброю великої дальності, здатну вражати військові об’єкти глибоко всередині території росії.

Читайте також: Винищувачі F-16 та шведські Gripen є найбільш оптимальними для України - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, ще 23 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що тема надання Україні літаків зрушила з мертвої точки. За його словами, українська сторона донесла до партнерів думку, що цього року нам необхідно отримати всі необхідні для перемоги типи озброєнь.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що у Сполучених Штатах тривають дискусії щодо можливості передачі України винищувачів четвертого й п’ятого поколінь.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-