Новий наступ росії не має стратегічного характеру – Скібіцький

Новий наступ росії не має стратегічного характеру – Скібіцький

Укрінформ
російські війська ще з початку лютого почали наступальні дії в Україні принаймні на чотирьох-п’ятьох напрямках, проте вони не мають стратегічного характеру.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю AP заявив заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький.

«Після того, як вони (росіяни – ред.) відійшли від Херсона - коли були змушені залишити Херсон і взагалі правобережжя Дніпра - вони перегрупувалися. Нарешті минуло два місяці. І справді, з початку лютого почалися наступальні дії. Так, вони не мають стратегічного характеру, але є як мінімум чотири-п’ять напрямків, де почалися активні бойові дії. Це в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях», - сказав він.

За словами Скібіцького, багато залежатиме від того, як розгортатимуться події найближчими місяцями і яких успіхів буде досягнуто, в тому числі українцями.

Читайте також: росія хоче вийти на адмінмежі Донецької та Луганської областей до 31 березня - Буданов

«Тому що ми також плануємо свої військові дії не на завтра і не на післязавтра, а на певний період часу. Коли ми розглядаємо потенційний вплив на росію, насамперед, це негативний вплив, насамперед вплив на моральний стан її військовослужбовців», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що росіяни почали свій «великий наступ», але це не той наступ, на який вони розраховували – українські війська його потужно відбивають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-