До Луганська приїхали іранські інструктори - навчати військових рф керувати дронами

До Луганська приїхали іранські інструктори - навчати військових рф керувати дронами

Укрінформ
До тимчасово окупованого Луганська прибула чергова команда іранських інструкторів для навчання російських військових застосуванню ударних безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці

За даними ОВА, до Луганська й Лисичанська також прибула частина з 200 російських медиків, які працюватимуть у військових шпиталях.

Встановлено, що в тимчасово захопленому Довжанську загарбники переобладнали у шпиталь для важкопоранених міську центральну багатопрофільну лікарню, працівників бюджетних установ змушують терміново здавати кров.

Більшість медичних закладів на тимчасово захоплених територіях Луганської області, за інформацією ОВА, закрита для цивільних. Людей, які потребують госпіталізації, відправляють у сусідні регіони рф. Так, днями на планове лікування до ростовської області були доправлені 20 мирних жителів. «Пацієнтам вкрай незручно і важко. Втім, зручно бойовикам та їх командуванню», – зауважили в обладміністрації.

Читайте також: Тімоті Снайдер зібрав на систему «Ловець шахедів» майже $1,3 мільйона

Тим часом у росії вже схвалені два закони про особливості пенсійного й соціального забезпечення на окупованих територіях. Зокрема, в «лнр» термін переходу на загальноросійський пенсійний вік скоротили на п’ять років: у тексті першого читання перехід мав відбутися у 2032 році, тепер запланований на 31 грудня 2027 року. Таким чином, від початку 2028 року пенсійний вік, згідно зі змінами, має становити 65 років для чоловіків та 60 років для жінок.

Як повідомляв Укрінформ, за даними начальника Луганської ОВА Сергія Гайдая, росіяни протягом останніх тижнів активізувалися поблизу Кремінної й Білогорівки. На території Луганської області рф сконцентрувала десятки тисяч своїх військових. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-