росії для продовження війни потрібно проводити нову мобілізацію - розвідка Британії

росії для продовження війни потрібно проводити нову мобілізацію - розвідка Британії

Укрінформ
російські війська, ймовірно, вже розгорнули в Україні переважну більшість мобілізованих і для продовження війни їм потрібно проводити нову хвилю мобілізації.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, 9 лютого фінансист пвк «вагнер» євген пригожин заявив, що «вагнер» припинив вербування в’язнів.

Дані Федеральної служби виконання покарань також свідчать про падіння темпів набору ув’язнених із грудня 2022 року. Очевидно, інформація про суворі реалії «вагнера» в Україні потрапила до ув’язнених і кількість охочих іти на війну суттєво зменшилася.

Читайте також: Загарбники завезли на Запоріжжя «вагнерівців» із числа завербованих ув'язнених

Одним із факторів припинення вербування ув’язнених може бути й дедалі активніше суперництво між міноборони росії та пвк «вагнер».

При цьому, вважають у британській розвідці, регулярні російські війська вже розгорнули переважну більшість резервістів, призваних за «частковою мобілізацією».

«російське керівництво постало перед важким вибором: або продовжувати виснажувати свої сили та звужувати оголошені раніше цілі війни, або провести нову мобілізацію», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Сили оборони за минулу добу ліквідували 1140 російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, у розвідувальному управлінні Збройних сил Канади вважають, що попри заяви росії про нібито дефіцит боєприпасів у ЗСУ, насправді російські загарбники самі мають значні проблеми із постачанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-