Прокуратура встановила особу загарбника, який убив і розчленував фермера на Харківщині

Прокуратура встановила особу загарбника, який убив і розчленував фермера на Харківщині

Укрінформ
Заочно повідомлено про підозру російському військовому, який під час тимчасової окупації Куп‘янського району Харківської області вбив фермера та розчленував його тіло.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)», – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, 31 липня уродженець Курської області рф – військовослужбовець 7-го окремого мотострілецького полку разом з іншими загарбниками приїхав до фермерського господарства в селі Безмятежне Куп’янського району. Власником ферми був чоловік з активною проукраїнською позицією родом із Закарпатської області, односельці називали його «Вуйком».

Установлено, що підозрюваний вийшов з автомобіля та сказав фермеру підійти до нього під приводом допомоги в ремонті авто. Коли той підійшов, військовослужбовець вистрелив йому в голову, чоловік помер на місці.

Читайте також: СБУ ідентифікувала ватажка кадирівців, який керував «каральними рейдами» на Луганщині

«Після цього російський військовий розчленував тіло вбитого, частину поклав в авто, на якому приїхали окупанти, та підпалив. Аби приховати цинічний злочин, він забрав відрубані залишки тіла фермера та викидав їх по дорозі до с. Вишневе Куп‘янського району», - інформує ОГП

Правоохоронці встановлюють особи інших військових рф, причетних до цього злочину.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ встановила особу російського військового, який у селищі Макіївка Сватівського району Луганської області організовував викрадення і катування місцевих жителів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-