В районі Соледара загинули двоє волонтерів з Британії

В районі Соледара загинули двоє волонтерів з Британії

Укрінформ
28-річного Кріса Перрі та 48-річного Ендрю Бегшо востаннє бачили живими у районі українського міста Соледар 6 січня. Ввечері 24 січня інформацію про смерть підтвердила родина одного з них та МЗС Великобританії

Про це передає Укрінформ із посиланням на BBC.

"З великим сумом ми говоримо, що нашого улюбленого Кріса було вбито разом зі своїм колегою Ендрю Бегшо при спробі гуманітарної евакуації з Соледара", - йдеться у спільній заяві батьків Перрі та його дівчини.

Читайте також: Джамала повідомила про загибель під Бахмутом близького друга

"Він опинився в Україні в найтемніший час на початку російського вторгнення і допоміг тим, хто найбільше цього потребував, врятував понад 400 життів і безліч покинутих тварин", - йдеться в цьому ж тексті.

"Неможливо передати словами, наскільки нам його не вистачатиме, але він назавжди залишиться в наших серцях. Ми відчуваємо гордість за те, що він обрав нашу сім'ю, аби стати її частиною", – зазначили вони.

Заява рідних загиблого британця була підписана словами "Слава Україні, героям слава", транслітерованими англійськими літерами.

Читайте також: ПВК «вагнера» у боях за Бахмут та Соледар втратила близько 2/3 особового складу – експерт

Нагадаємо: на початку січня поліція Донецької області повідомила про зникнення британців Ендрю Бегшо та Кристофера Перрі. Вони зникли 7 січня по дорозі з Краматорська до Соледара, де нині тривають важкі бої.

Волонтери останніми тижнями допомагали з евакуацією людей із зони бойових дій та привозили їм гуманітарну допомогу.

11 січня в телеграм-каналі засновника ПВК "Вагнер" пригожина було опубліковано сторінки паспортів обох англійців. пригожин тоді казав, що знайдено тіло одного з них, а біля нього – обидва паспорти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-