Ворог найближчим часом спробує встановити повний контроль над Донеччиною та Луганщиною — Генштаб

Ворог найближчим часом спробує встановити повний контроль над Донеччиною та Луганщиною — Генштаб

Укрінформ
У найближчій перспективі основні зусилля ворога будуть зосереджені на виконанні стратегічного завдання щодо встановлення повного контролю над Донецької та Луганської областями України.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив на брифінгу в Military Media Center, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Громов зауважив, що з огляду на успіхи українських військ на Херсонському та Харківському напрямках, воєнно-політичне керівництво російської федерації було вимушене внести зміни у свої оперативні плани щодо захоплення України.

«У найближчій перспективі основні зусилля ворога будуть зосереджені на виконанні стратегічного завдання щодо встановлення повного контролю над Донецької та Луганської областями України», - сказав представник Генштабу ЗСУ.

Він поінформував, що для забезпечення кількісної переваги в озброєнні та військовій техніці на фронті росія нарощує показники власного виробництва техніки, у тому числі за рахунок зниження якості продукції, а також активує укладання договорів з іншими країнами про їхнє постачання.

Читайте також: У Генштабі ЗСУ прокоментували ймовірність припинення вогню на новорічні свята

Окрім того, за словами Громова, з метою пошуку додаткових джерел відновлення втрат в особовому складі підрозділів, що ведуть бойові дії на території України, у листопаді цього року російське керівництво ухвалило низку законодавчих актів, що суттєво розширюють перелік громадян, які можуть бути призвані на військову службу. У цьому контексті він також повідомив про чергову хвилю примусової мобілізації на тимчасово окупованій території України – у Луганській області.

Читайте також: Генштаб ЗСУ не виключає, що білорусь готується до участі у війні

Як повідомлялося, восени цього року Сили оборони України здійснили успішні контрнаступальні операції, внаслідок яких було деокуповано низку населених пунктів у Херсонській та Харківській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-