Десантника з Житомирщини, якого вважали вбитим, дружина знайшла серед полонених

Десантника з Житомирщини, якого вважали вбитим, дружина знайшла серед полонених

Фото, відео
Укрінформ
Дружина військовослужбовця 79-ї бригади Леоніда Кравця, якого вважали вбитим, знайшла його на відео серед полонених.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

«У перші дні повномасштабного вторгнення Тетяна разом з чоловіком переїхали із села Нова Романівка Звягельського району Житомирщини на Миколаївщину, аби бути разом з мамою Тетяни. Всі добре розуміли, що в будь-який момент можуть потрапити під окупацію, але поїхали, щоб бути разом. Коли Леонід Кравець сказав своїй дружині, що хоче захищати Україну, вона відмовляла його, боялася, бо не знала, чи він повернеться. Але відпустила», - йдеться у повідомленні.

Леонід 6 травня добровільно став до лав ЗСУ в складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Натомість дружина на його прохання виїхала за кордон.

Востаннє Тетяна спілкувалася з чоловіком по телефону 5 липня. Тоді він запевнив, що у нього все добре і попередив, аби вона не хвилювалася, коли з ним довго не буде зв’язку, бо він на завданні. Відтоді його телефон був поза зоною досяжності.

Через п'ять днів жінка отримала повідомлення від побратима свого чоловіка, в якому той повідомив, що Леонід загинув. Тетяна не могла в це повірити. З-за кордону вона повернулася в Миколаїв.

«Я обійшла всю Україну по уповноважених органах. Потім я пішла далі за кордон: я писала офіційні звернення і листи в Білий дім, в ОБСЕ, в ПАРЄ, в Женеву, я звернулася до консульства Папи Римського. Я почала ходити на мітинги. Я дала собі таку силу, що я повинна його витягнути. Я вірила, що він живий», - зазначила дружина десантника.

Читайте також: Зеленський: Маємо повернути всіх незаконно вивезених до рф українців

Свого чоловіка Тетяна побачила серед полонених на відео з російського телеканалу. Після останнього обміну полоненими їй зателефонувала мама одного з них і сказала, що її син знає Леоніда і він живий.

Жінка мріє почути в телефоні голос свого чоловіка і дізнатися, що він повернувся в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, у межах чергового обміну 6 грудня Україна повернула додому з російського полону 60 військових, зокрема 34 захисників Маріуполя.

Фото надані Тетяною Кравець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-