Затриманих священників УПЦ МП можуть обміняти на українських воїнів - розвідка

Затриманих священників УПЦ МП можуть обміняти на українських воїнів - розвідка

Укрінформ
Священників УПЦ МП можна було б обміняти на українських воїнів, якби така пропозиція надійшла.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає Укрінформ з посиланням на сайт ГУР.

Юсов розповів, що росіян при обмінах найбільше цікавлять офіцери, люди зі специфічними знаннями та навичками, представники спеціальних військових професій.

Відповідаючи на запитання, чи можуть колаборанти з УПЦ МП у разі, якщо їхню провину доведуть, стати частиною обмінного фонду, Юсов зазначив: “На прикладі великого обміну та долі Медведчука Україна показала, що готова демонструвати найкреативніші підходи, щоб повертати своїх громадян додому. Найменші можливості, які для цього з’являтимуться – формальні та неформальні, публічні та непублічні, відкриті та закриті – Україна точно використовуватиме”, – зазначив представник Головного управління розвідки.

За його словами, з початку повномасштабної війни вдалося обміняти 1286 українських воїнів.

Читайте також: СБУ перевірила монастир УПЦ МП, де черниці закликали до «пробуждения матушки-Руси»

Юсов нагадав, що останнім часом обміни відбуваються з достатньо високою інтенсивністю. Минулого тижня протягом чотирьох днів відбулося три обміни – майже 100 українців повернулися додому з ворожого полону.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ проводила обшуки в єпархіях УПЦ МП в різних регіонах країни. У багатьох виявлені особи з громадянством рф, проросійська література й мільйони готівки.

Зокрема, на території Почаївської духовної семінарії й Івано-Франківської єпархії знайдена велика кількість антиукраїнських матеріалів, серед яких — пропагандистська література, що заперечує існування України.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-