Зберігається загроза завдання росією найближчим часом ракетних ударів — Генштаб

Зберігається загроза завдання росією найближчим часом ракетних ударів — Генштаб

Укрінформ
Найближчим часом російські війська продовжуватимуть завдавати ударів по об'єктах цивільної інфраструктури України, тому загроза ракетних обстрілів зберігається.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив на брифінгу представників Сил безпеки та оборони щодо оперативної інформації на фронті російсько-української війни та безпекової ситуації в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

«Зберігається загроза завдання противником найближчим часом ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України та військових об'єктах. Цілями дій ворога є викликати паніку в населення для дестабілізації внутрішньої обстановки», - сказав Громов.

За його даними, протягом тижня екіпажі стратегічних бомбардувальників Ту-95 мс країни-агресора виконували польоти у повітряному просторі саратовської, самарської та оренбурзької областей рф, а також у повітряному просторі східної частини рф та акваторії Баренцевого моря. Для відпрацювання завдань із дозаправлення пальним у повітрі залучалися екіпажі двох літаків-заправників Іл -78 дальньої авіації. Військова транспортна авіація росії виконувала завдання щодо переміщення особового складу, озброєння військової техніки, запасів матеріально-технічних засобів на свої аеродроми.

«Триває підготовка мобілізованого особового складу. Ворог продовжує переміщувати особовий склад, озброєння та військову техніку до районів ведення бойових дій, докомплектування нових підрозділів, а також для тих підрозділів, що зазнали втрат, поповнює запаси боєприпасів та пально-мастильних матеріалів», - додав заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Кораблі рф у Чорному морі свідчать про підготовку до можливих ракетних ударів – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, росія 23 листопада завдала чергового масованого ракетного удару по українських населених пунктах. Пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури, у всіх регіонах введено аварійні відключення. Крім того, проблеми з водопостачанням виникли у 15 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-