російський снаряд влучив у пункт видачі гумдопомоги на Запоріжжі, є загиблий і поранені

російський снаряд влучив у пункт видачі гумдопомоги на Запоріжжі, є загиблий і поранені

Фото
Укрінформ
В Оріхові Запорізької області російський снаряд влучив у пункт видачі гуманітарної допомоги, розташований у приміщенні школи; внаслідок обстрілу одна людина загинула, двоє дістали поранення.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

"В результаті прямого влучання у пункт видачі гуманітарної допомоги у приміщенні школи загинув соціальний працівник, ще дві жінки отримали поранення", - зазначив Старух.

За його словами, жертв могло бути значно більше, але їх вдалось запобігти завдяки правильній організації роботи з видачі допомоги, коли уникають утворення черг і скупчень людей, та наявності поряд обладнаних укриттів.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники вбили родину з двома дітьми - голова ОВА

Згодом обласна поліція поінформувала, що артобстрілу зазнало приміщення, де соціальні працівники отримували хліб і продукти харчування, щоб розвезти гумдопомогу по адресах проживання літніх та маломобільних громадян.

За даними поліції, загинув 57-річний чоловік. Потерпілих жінок, 48 та 61 року, доправлено до медзакладу з тяжкими пораненнями.

Працівники поліції документують наслідки воєнного злочину, встановлюють інших місцевих мешканців, які потребують допомоги.

Зібрані доказові матеріали будуть передані до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 21 листопада, внаслідок збройної агресії російської федерації загинули вісім цивільних осіб, іще 16 дістали поранення.

Фото: поліції у Запорізькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-