росія не зможе виграти війну в Україні попри свою підлу тактику – Держдеп

росія не зможе виграти війну в Україні попри свою підлу тактику – Держдеп

Укрінформ
Державний департамент США закликав росію припинити звірства в Україні та покласти край війні, яку вона не має шансів виграти – незалежно від того, які би злочини не чинили її війська проти мирних українців.

Відповідну заяву озвучив у п’ятницю під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми наполегливо закликаємо росію вивести її сили (з України – ред.), щоби покласти край непотрібній війні, яку вона не може виграти та не виграє – незалежно від того, наскільки підлою та безрозсудною є її тактика»,- наголосив він.

Пател підкреслив, що лише одна країна – росія веде неспровоковану й умисну війну за своїм вибором та свідомо нехтує правами людини.

Представник Держдепу звернув увагу на останній звіт Conflict Observatory, який детально описує численні випадки незаконних затримань, катувань і зникнень людей у Херсоні та області, вчинених збройними силами російських загарбників.

«Сьогодні ми знову закликаємо рф припинити її фільтраційні операції, порушення та нехтування правами людини, зневагу до міжнародного гуманітарного права та статуту ООН»,- зауважив офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Він також підкреслив, що Сполучені Штати продовжать «непохитно підтримувати уряд і народ України, який захищає свою країну та свою свободу».

Читайте також: Кулеба: Якщо дати рф паузу, вона створить гігантську бомбу уповільненої дії в центрі Європи

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні, звільненому від російських окупантів, запрацювали 12 пунктів видачі гуманітарної допомоги. Крім того, у місті відкрилися перші «пункти незламності» – спеціально облаштовані намети, де можна зігрітися, отримати гарячі напої та їжу, зарядити телефон, скористатися інтернетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-