Координаційний штаб намагається передавати військовополоненим одяг або ліки через адвокатів

Координаційний штаб намагається передавати військовополоненим одяг або ліки через адвокатів

Укрінформ
Координаційний штаб намагається передавати українським військовополоненим одяг або ліки через адвокатів.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася онлайн-зустріч з рідними та близькими захисників, які перебувають у полоні ворога.

Зокрема, присутніх цікавило, що відомо про полонених, які отримали поранення під час теракту в Оленівці.

Читайте також: Джапарова просить партнерів дати змогу родичкам військовополонених розповісти їхні історії

У Штабі зауважили, що дані про полонених надходять з різних джерел, та оскільки викладені російською стороною не є повністю достовірними. Так, були випадки, коли з’ясовувалося, що люди, яких ворог називав загиблими, виявлялись живими.

“Рідних також цікавило, як з настанням холодів можна передати нашим захисникам теплі речі та ліки. Координаційний штаб виступив з ініціативою стосовно організації гуманітарних вантажів для наших полонених. Якщо людина потребує одягу або ліків, інформуємо рідних і намагаємося передати все необхідне, наприклад, через адвокатів”, - ідеться в повідомленні.

В Координаційному штабі поінформували, що представник Збройних сил України порадив ретельно підходити до підтвердження статусу військовополонених, дотримуватися при цьому всіх процедур. Зокрема, це необхідно для отримання репарацій після війни: у тому числі для захисників України за страждання в полоні. Звертатися до відомства потрібно у такому порядку: Національна поліція – Національне інформаційне бюро – Служба безпеки України – Міжнародний комітет Червоного Хреста – військова частина (для проведення службового розслідування).

Читайте також: Тайра закликала світових знаменитостей долучитися до звільнення українських полонених

В Координаційному штабі нагадали, що Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо репарацій Україні від росії.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак поінформував про черговий обмін полоненими, в рамках якого вдалося звільнити 45 воїнів Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-