В ООН не мають підтвердження страти «вагнерівцями» свого бойовика, який виступив проти путіна

В ООН не мають підтвердження страти «вагнерівцями» свого бойовика, який виступив проти путіна

Укрінформ
В ООН поки що не коментують страту представниками приватної військової компанії «Вагнер» свого колишнього бойовика Євгена Нужина, який, перебуваючи в полоні в Україні, виступив з критикою путінського режиму.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо реакції офіційних осіб на дії військових угруповань, заступник речника Генсека ООН Фархан Гак зазначив, що в ООН не отримали підтвердження цього повідомлення.

«Ми не маємо підтвердження цього», - сказав він. За його словами, в ООН є порядок, за якого події коментують у разі підтвердження інформації, що стосується будь-якого конфлікту у світі.

13 листопада 2022 року у ЗМІ та соціальних мережах було поширене відео, на якому видно, як найманці з приватної військової кампанії «Вагнер» стратили Нужина, котрий потрапив був до українського полону й виявив бажання воювати у складі ЗСУ проти окупантів.

Читайте також: Резонансне відео страти «вагнерівця» прокоментували в РНБО: Це добре спланована російська ІПСО

Нужину кувалдою розбили голову, від чого він помер.

Раніше він відбував у росії покарання за вбивство. Його завербував наближений до президента росії путіна ватажок «Вагнера» євген пригожин. Після відправки на фронт Нужин потрапив у полон. В Україні він дав інтерв'ю, у якому розкритикував путіна й висловив бажання воювати на боці України. Сам пригожин у поширеному відео, по суті, підтвердив страту.

Раніше «вагнерівці» здійснили позасудову страту в Сирії, вдавшись до розчленування і спалення останків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-