Рахунок йде на секунди: тактична медицина за стандартами НАТО для нацгвардійців

Рахунок йде на секунди: тактична медицина за стандартами НАТО для нацгвардійців

Фото
Укрінформ
Військовослужбовці Національної гвардії відпрацювали надання медичної допомоги на полі бою за стандартами НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

“В нас є багатий досвід участі у бойових діях і надання допомоги пораненим у бою. Тож все, що ми відпрацьовуємо – не просто вправи, а реальні сценарії розвитку подій у реальних боях за найновішими методиками НАТО. Вони дуже добре показали себе. Багато чого гвардійці вже знають і вміють. Видно, що цим займаються, але важливо довести ці навички до автоматизму. Часу згадувати, що і як робити, у бою не буде, адже при багатьох пораненнях час іде на секунди, і діяти треба негайно і без помилок. Завдяки таким навчанням, солдатам і командирам буде легше зорієнтуватись у подібній ситуації, адже ми самі пройшли подібні курси, і наш бойовий досвід і десятки врятованих життів військових і цивільних довів користь від таких занять”, – підкреслюють інструктори.

Читайте також: Майже пів тисячі українських лікарів пройшли навчання з тактичної медицини

Зазначається, що використовується спеціальний алгоритм дій, випробуваний військами країн Північноатлантичного альянсу на навчаннях та у військових операціях. Заняття проходять в умовах максимально наближених до реальних: використовуються піротехніка, реалістичні манекени, кров і навіть імітація поранень. Як зазначають інструктори, детально відпрацьовується кожен елемент, кожна дія, навіть те, з якого боку краще підходити, а часто підповзати, до пораненого, як прикривати вогнем побратимів під час медичної допомоги й евакуації.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні в Литовській військовій академії ім. генерала Й. Жемайтіса відбулися дистанційні курси за програмою НАТО для українських військових.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-