На Дніпропетровщині викрили агента рф, який шпигував за позиціями HIMARS та М777

На Дніпропетровщині викрили агента рф, який шпигував за позиціями HIMARS та М777

Фото
Укрінформ
На півдні затримали агента рф, який шпигував за позиціями HIMARS і далекобійних гаубиць М777.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Телеграмі.

Контррозвідка спецслужби затримала ще одного російського агента в ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Дніпропетровської області.

Серед основних його завдань було виявлення можливих бойових позицій реактивних систем HIMARS і далекобійних британських гаубиць М777 поблизу лінії фронту.

Крім того, зловмисник коригував численні ракетні удари по Нікополю, зокрема по об’єктах енергетичної інфраструктури, та "звітував" росіянам про наслідки повітряних атак.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого після початку повномасштабного вторгнення завербували представники спецслужб рф.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За клопотанням СБУ суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ затримала депутата Куп’янської райради, який забезпечував загарбників продуктами

За інформацієюОфісу генерального прокурора, житель села Вищетарасівка Нікопольського району Дніпропетровської області фіксував та передавав росіянам інформацію про місця дислокації, переміщення підрозділів, військової техніки та запуск безпілотних літальних апаратів Збройних сил України.

За даними слідства, зібрані дані з GPS-координатами об’єктів інформатор передавав представникам рф через Телеграм.

Також агент надіслав представнику росії координати розташування ЗСУ з посиланням на Google Maps, які в цей час вели обстріл військових об’єктів ворога, і повідомлення з вимогою терміново завдати удар по позиціях українських військових.

Читайте також: СБУ викрила агентку рф, яка збирала дані про дислокацію українських літаків на Миколаївщині

Чоловіка викрили під час виконання чергового завдання ворога. У ході cанкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-