рф готується оборонятися в Херсоні, а не виходити з нього – розвідка

рф готується оборонятися в Херсоні, а не виходити з нього – розвідка

Укрінформ
російські загарбники лише створюють ілюзію того, що покидають Херсон, а насправді завозять туди нові військові підрозділи та готуються до оборони в тимчасово окупованому обласному центрі.

Про це керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив в інтерв'ю "Українській правді", передає Укрінформ

За словами Буданова, сергій суровікін, який командує південним угрупованням російських військ у війні проти України, може, й готує підґрунтя для згладжування реакції російського суспільства на випадок здачі чи втрати Херсону. Але наразі не можна сказати, що "прямо зараз вони (війська рф - ред.) з Херсона тікають". "Ні, такого нема", – констатував голова ГУР.

Він уточнив, що в багатьох аспектах це - "інформаційна операція і маніпуляція". "Є певні факти. Наприклад, виводять "Промсвязьбанк", інші фінансові структури, які росіяни туди завели. Причому як виводять – вивозять готівку, сервери, так звану окупаційну владу, переводять – саме переводять – всіх неходячих, важко поранених вивозять, намагаються якнайшвидше виписувати з лікарень тих, хто може ходити, і проводять цю шалену інформаційну кампанію, що "ми дбаємо про людей" і тому подібне", - розповів Буданов.

Тобто, за його словами, росіяни створюють ілюзію того, що "все пропало". А водночас навпаки заводять до Херсона нові військові підрозділи та "готують вулиці міста до оборони".

За словами керівника військової розвідки, росіяни розуміють, що, якщо ЗСУ візьмуть контроль хоча б над Каховською дамбою, яка наразі є єдиною транспортною артерією, що повноцінно функціонує, то "їм треба буде приймати дуже швидко рішення" або дуже-дуже швидко покидати місто і виходити.

Читайте також: Ризику наступу на Київ наразі немає - Буданов

"І от розуміючи це все, вони готують підґрунтя, щоб, якщо буде потрібно, дуже швидко звідти вийти. Проте вони не готуються до виходу зараз, вони готуються до оборони", - вважає Буданов.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що коли повернеться Крим, Керченський міст перестане існувати.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-