У розвідці не виключають, що російські спецслужби готують теракти проти власного населення

У розвідці не виключають, що російські спецслужби готують теракти проти власного населення

Укрінформ
Спецслужби росії, імовірно, готують теракти проти власного населення, щоб потім звинуватити в них Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управляння розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, військкомати на території рф розповсюджують “пам’ятки” для місцевих жителів, у яких звинувачують українські спецслужби у нібито плануванні та проведенні терористичних актів проти мирного населення. Начебто “диверсанти” викладають на дорогах, лавках і в кущах заміновані телефони, гаманці, планшети, і подібним чином можуть бути заміновані навіть дитячі речі.

У ГУР зазначили, що ця “страшилка” – дзеркальне відображення реальних дій російських загарбників на тимчасово захоплених територіях України. Після звільнення там справді масово залишались різноманітні заміновані предмети, побутові прилади і дитячі іграшки, які призводили до каліцтв і навіть смертей мирного населення.

“Імовірно, російські спецслужби таким чином готують підґрунтя для проведення провокацій з подальшим звинуваченням України”, - наголосили у ГУР.

Читайте також: Наєв: Удар по Кримському мосту могли завдати внаслідок розбірок між силовими структурами рф

Як повідомляв Укрінформ, заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов 20 жовтня поінформував, що у Херсонській області росіяни можуть вдатися до провокацій, щоб здобувати лояльність населення, зокрема до обстрілів Херсона, які видаватимуть за дії Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-