На півдні ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 110 вогневих завдань

На півдні ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 110 вогневих завдань

Укрінформ
На півдні України ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони виконали понад 110 вогневих завдань, українською авіацією здійснені два удари, зокрема по ворожих системах протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Наші ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 110 вогневих завдань, авіацією відпрацьовано два удари, зокрема по системах протиповітряної оборони ворога на тимчасово окупованих територіях. Ворожа ж спроба нанести авіаційні удари по наших позиціях на Херсонщині була присічена. Ворожий гелікоптер знищено", – йдеться у повідомленні.

Остаточні втрати ворога в результаті завданих по ньому ударів дорозвідуються.

Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку, за даними командування, є стабільно напруженою, але контрольованою. Сили оборони України тримають вогневий контроль та ініціативу в розвитку подій.

Читайте також: ЗСУ взяли у полон сімох росіян, які воювали у Сирії

Противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Також продовжує практику вогневих уражень позицій ЗСУ й територіальних громад, прилеглих до фронту. Застосовує для ударів авіацію, ракетно-артилерійське озброєння й міномети.

Також загарбники продовжують завдавати ударів дронами-камікадзе по тилових районах, намагаючись уразити об’єкти інфраструктури.

З метою уточнення положення українських військ і коригування вогню артилерії ворог активно проводить повітряну розвідку.

Повідомляється, що протягом ночі сили протиповітряної оборони України збили над Миколаївською областю шість ворожих дронів, над Херсонською – два, над півднем Дніпропетровської області – п'ять дронів. Також був "демілітарізований" російський безпілотник "Орлан-10", який розвідував обстановку вздовж лінії фронту.

Як зауважили в ОК "Південь", у Чорному морі помірно штормить, що може створювати передумови до посилення мінної небезпеки у прибережній зоні.

11 бойових кораблів ворожого флоту, за інформацією командування, маневрують поблизу узбережжя Криму, серед них – два великі десантні кораблі та три ракетоносії з 12 “Калібрами”.

Зернові коридори працюють відповідно до графіків і забезпечених гарантій на міжнародному рівні.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 15 жовтня протиповітряна оборона Повітряних сил Збройних сил України знищила сім ворожих повітряних цілей, зокрема російський ударний вертоліт.

російські війська протягом усієї ночі завдавали ударів по Нікопольському району Дніпропетровської області, використовуючи для цього реактивні системи залпового вогню та важку артилерію. Під ворожим вогнем перебували три громади — Нікопольська, Марганецька та Червоногригорівська. Є поранені, пошкоджена інфраструктура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-