Британська розвідка припускає, що війська рф готуються до боїв у Херсоні

Британська розвідка припускає, що війська рф готуються до боїв у Херсоні

Укрінформ
російські війська, ймовірно, очікують на поширення боїв на місто Херсон, оскільки окупаційна влада наказала підготувати евакуацію частини мирних жителів міста.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, опублікованому у четвер міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

Відступивши приблизно на 20 км на північ від Херсонського напрямку на початку жовтня, російські війська, ймовірно, намагаються закріпити нову лінію фронту на захід від села Милове у Херсонській області.

Вздовж цієї лінії тривають важкі бої, особливо на західній околиці, де українські наступи означають, що фланг росії більше не захищений річкою Інгулець. Більша частина російських військ на цій лінії фронту залишаються недоукомплектованими підрозділами ВДВ, зазначається у повідомленні.

Читайте також: росіяни склали плани примусового вивезення дітей з Херсонщини - Хлань

«Останніми днями російська окупаційна влада, ймовірно, віддала розпорядження про підготовку до евакуації частини мирних жителів Херсона. Ймовірно, вони очікують поширення бойових дій на саме місто Херсон», - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань заявив, що російські загарбники стримують виїзд жителів захоплених районів Херсонщини на підконтрольні Україні території та планують депортацію до окупованого Криму та рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-