У Запоріжжі кількість постраждалих через ракетний удар рф зросла до 89 осіб

У Запоріжжі кількість постраждалих через ракетний удар рф зросла до 89 осіб

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі кількість постраждалих внаслідок ракетного удару зросла до 89 осіб, серед них 11 - діти. Загинули 13 людей.

Про це в Телеграмі повідомляє заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, передає Укрінформ.

"Збільшилася кількість загиблих та поранених. Серед них багато дітей! Внаслідок ракетного обстрілу міста загинуло 13 людей, серед них 1 дитина. Поранено – 89 мирних мешканців, серед них 11 дітей!", - написав він.

На цей час тривають рятувально-пошукові роботи. Продовжують діставати людей з-під завалів. Існує загроза повного руйнування будинку.

Читайте також: Президент Естонії назвав обстріл Запоріжжя злочином проти людяності

росіяни вчергове обстріляли Запоріжжя / Фото: Альберт Кошелев. Укрінформ

У ДСНС у Запорізькій області повідомили, що на місцях нічних «прильотів» тривають аварійно-рятувальні роботи. Співробітники Служби порятунку «101» задіяли важку інженерну техніку для демонтажу будівельних конструкцій, аби запобігти руйнуванню і забезпечити безпеку на місці проведення робіт.

Крім того, рятувальники забезпечують безпеку громадян, супроводжуючи їх у домоволодіння для збору вцілілих речей першої потреби.

Читайте також: росіяни б’ють ракетами по Запоріжжю, щоб деморалізувати населення - Денисенко

До проведення аварійно-рятувальних робіт залучені співробітники ДСНС, «ЕЛУАШу», «Водоканалу», «Міськсвітла», «Міськгазу», Павлоградський пошуково-рятувальний кінологічний загін "Антарєс", психологи та медичні працівники. Також задіяна комунальна техніка і техніка соціально-відповідального бізнесу та приватних осіб.

Волонтери розгорнули намети, організували харчування для цивільного населення та рятувальників, а також надають питну воду.

Як повідомлялося, у ніч проти 9 жовтня загарбники завдали ударів ракетами С-300 та X-22 по житлових кварталах Запоріжжя. Під вогонь потрапили десятки приватних будинків, два багатоквартирні та інша цивільна інфраструктура міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-