Британська розвідка підтвердила стратегічне значення звільнення Лимана

Британська розвідка підтвердила стратегічне значення звільнення Лимана

Укрінформ
Британська розвідка підтвердила велике стратегічне, політичне та тактичне значення звільнення Збройними силами України міста Лиман, яке дозволяє поновити контроль над головними транспортними шляхами через річку Сіверський Донець.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в оперативному звіті британської військової розвідки за 2 жовтня, що оприлюднений сьогодні у Tвітері.

«1 жовтня 2022 року російські сили вийшли з міста Лиман Донецької області під тиском українського наступу. Лиман, скоріш за все, оборонявся з використанням недоукомплектованих елементів російських Західного та Центрального округів, а також контингентами добровільно мобілізованих резервістів. Ці сили ймовірно, зазнали важких втрат під час виведення єдиною дорогою з міста, яка все ще залишалася в руках росіян», - йдеться у повідомленні.

Як наголошує британська розвідка, Лиман має стратегічну важливість, тому що дозволяє контролювати ключові дороги через річку Сіверський Донець, за яким росія намагалася зміцнити власну оборону.

Крім того, виведення російських сил з Лиману має суттєвий політичний ефект, з урахуванням того, що місто розташовано в Донецькій області, - саме у тому регіоні, який росія щойно збиралася «звільняти» та де здійснила спробу незаконної анексії.

«Виведення сил (рф – ред.) спричинило подальшу хвилю публічної критики на адресу вищих російських військових з боку політичного керівництва. Подальші втрати територій в незаконно окупованих регіонах України майже гарантовано призведуть до інтенсифікації такої критики, та збільшать тиск на старших (російських – ред.) командирів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ворог і далі зосереджує зусилля на захопленні Донеччини

Як вже повідомляв Укрінформ, вчора Збройні сили України підняли Державний прапор над звільненим від російських окупантів містом Лиман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-