Ми не зупинимося, поки не повернемо всіх наших героїв – Єрмак

Ми не зупинимося, поки не повернемо всіх наших героїв – Єрмак

Фото
Укрінформ
Україна й далі працює над звільненням усіх своїх громадян, яких утримує російська сторона.

Про це заявив на брифінгу керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

“Вчора відбувся дуже важливий для нас обмін, який зробив щасливими не лише родини наших героїв, а й усіх українців. Хоча це здавалося нереальною місією, особливо щодо командирів «Азова»... Ми не зупинимося, поки не повернемо всіх наших героїв, усіх наших громадян, які перебувають у полоні”, – сказав він.

За дорученням Президента Володимира Зеленського буде розроблений план заходів щодо реабілітації тих, хто повернувся з полону.

Читайте також: Дружина командира полку «Азов» просить пам'ятати про тих, хто досі у полоні

Як розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, серед 215 осіб, яких учора повернули з російського полону, – 118 нацгвардійців (із них 108 – бійці полку «Азов»), 50 військовослужбовців ВМС Збройних Сил України, 22 захисники з інших підрозділів ЗСУ, по дев’ять військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної поліції та підрозділів ТрО, по одному працівнику СБУ, Держспецслужби транспорту, Державної митної служби та двоє цивільних осіб. 

Брифінг керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Читайте також: Буданов розповів про умови перебування в Туреччині звільнених із полону командирів «Азову»

Загалом у результаті обміну звільнено 188 осіб, які раніше були евакуйовані із заводу “Азовсталь”. Також вдалося повернути додому вісьмох поранених під час російського теракту в окупованій Оленівці на Донеччині.

«Це черговий етап операції, яку ми проводимо на постійній основі з того моменту, як у нас почали з’являтися полонені. Особливо це активізувалося після «Азовсталі». Цей черговий етап наразі є найбільшим обміном, проведеним за час війни», – повідомив начальник ГУР. 

Читайте також: Вирвалися з пекла: як саме Україна повернула 215 полонених

Тимчасовий виконувач обов’язків голови СБУ Василь Малюк додав, що за час повномасштабного вторгнення це вже 20-й обмін, загалом були звільнені 802 громадян України.

«200 осіб, яких ми вчора обміняли безпосередньо на території Чернігівської області, – це ті, на кого ми обміняли пана Медведчука, який є не просто одіозним кумом путіна, а якісно задокументованим нами державним зрадником», – розповів він.

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, у тому числі 124 офіцерів, а також 10 іноземців. Натомість російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді України Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-