У небі над Одесою розвіяли прах Героя України, який загинув під час оборони Києва

У небі над Одесою розвіяли прах Героя України, який загинув під час оборони Києва

Фото
Укрінформ
У небі над Одесою розвіяли прах повного кавалера орденів «За мужність», Героя України Владислава Бувалкіна, який загинув під час оборони Києва.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі написав військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

«Мій друг, одеський авіатор, парашутист, військовий Костя Оборін повернувся з фронту, щоб сьогодні піднятися в небо над Одесою. Він тримає в руках урну з прахом свого учня. Навчив його з нуля і до парашутиста-інструктора. Костіного учня звали Владислав Бувалкін», - йдеться в повідомленні.

За словами Цаплієнка, 17 вересня у Бувалкіна день народження. Його бажанням у разі смерті було стати «чотирма стихіями. Вогнем, землею, водою та повітрям».

Читайте також: У Києві попрощалися із заслуженим артистом Олександром Шаповалом, який загинув на Донеччині

«Частину праху дружина Влада поклала в карпатську землю, під молоді ялинки. Там, куди щороку вони приїжджали родиною. Лісники позначили деревця. Виросте Данило, син Влада, і буде знати, в яких саме карпатських велетнях є частка його батька. А сьогодні Оборін разом із дружиною і сином Влада піднявся в одеське небо та розвіяв іншу частину праху над містом, яке Влад вважав найкращим в світі, над Чорним морем і над злітною смугою аероклубу «Одеса», - написав Цаплієнко.

Владислав Бувалкін - майстер-сержант СБУ. Довгий час проживав в Одесі, був успішним бізнесменом. Займався парашутним спортом та спортивною стрільбою. З початком війни на сході України в 2014 році Владислав та два його брати добровільно пішли до військкомату. Служив в Державній прикордонній службі України. 20 березня 2022 року, повертаючись із завдання, група потрапила під танковий обстріл. Унаслідок вибуху він та майстер-сержант Олександр Макаренко загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-