Тимчасово захопленими залишаються близько 6% території Харківщини

Тимчасово захопленими залишаються близько 6% території Харківщини

Укрінформ
На Харківщині повністю деокуповано від російських загарбників 16 громад, 6 % території області ще тимчасово окуповані росіянами.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського щодо питань енергетичної безпеки регіону, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

«В регіоні повністю деокуповано 16 громад, частково деокуповано сім громад. Під окупацією залишається близько 6% території області, тоді як до контрнаступу українських військових було окуповано 32% Харківщини», - цитує пресслужба глави держави Синєгубова.

Очільник ОВА розповів, що в області проводять роботи з відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури, зокрема у звільнених населених пунктах. Так, на деокупованих територіях відновлюють лінії електропостачання, мобільний зв’язок та роботу медичних установ.

У свою чергу Президент наголосив на важливості якнайшвидшого поновлення електропостачання на територіях, звільнених від ворога.

«Деокупація триває, тому треба підготувати зрозумілий план дій, щоб це було в інших районах, які звільнятимуть», – сказав Зеленський.

Водночас міністр енергетики Герман Галущенко, який брав участь у нараді в режимі відеоконференції, зазначив, що робота ремонтних бригад значною мірою залежить від темпів розмінування територій.

Читайте також: У Міноборони уточнили дані про звільнені території Харківщини - 388 населених пунктів

З огляду на це Президент закликав забезпечити роботу більшої кількості бригад енергетиків та працівників ДСНС задля пришвидшення процесу відновлення.

Під час наради також було зосереджено увагу на питанні функціонування ТЕЦ і ТЕС у Харківській області. Зеленський зазначив, що нині в умовах війни необхідно розробити план заходів щодо забезпечення резервних потужностей системи енергопостачання.

У рамках поїздки на Харківщину глава держави також ознайомився з перебігом відновлення одного з житлових будинків у Харкові, який зазнав пошкоджень унаслідок російських обстрілів. За даними ОП, там триває ремонт покрівлі, перекриттів і балконів, встановлюють вікна.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у середу відвідав звільнене від росіян місто Ізюм, де взяв участь в урочистому піднятті Державного Прапора України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-