Ворог укріплює передову і стягує резерви у Донецьку та Запорізьку області

Ворог укріплює передову і стягує резерви у Донецьку та Запорізьку області

Укрінформ
У Донецькій та Запорізькій областях керівництвом зс рф здійснюється укріплення передньої лінії та стягування заздалегідь підготовлених резервів.

Про це Укрінформу повідомили в управлінні стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ.

"З метою не допустити прориву лінії оборони Силами оборони України в Донецькій та Запорізькій областях, керівництвом зс рф здійснюється укріплення передньої лінії та стягування заздалегідь підготовлених резервів. Проте, станом на поточний день, у більшості підрозділів, які беруть участь у проведенні "СВО", фіксується брак особового складу (вакантних посад більше ніж 50%). Стан справ не кращий і в ракетних військах та артилерії. По всій лінії фронту артилеристи скаржаться на брак снарядів до пускових установок важкої вогнеметної системи "Сонлцепек" - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у зв'язку з великими втратами під час проведення “СВО” на території України, зокрема серед офіцерського складу, у 2022 році було проведено дострокові випуски у вищих військових навчальних закладах. Після випуску молоді офіцери одразу ж були направлені в зону бойових дій.

Читайте також: Бойовиків «л/днр» перекидають у Донецьку область, бо в Луганській очікують наступ ЗСУ

"Все частіше військовослужбовці зс рф скаржаться на те, що розпіарені підрозділи Рамзана Кадирова "Ахмат" (Грозний, Чечня) федеральної служби військ Національної гвардії рф уникають прямого зіткнення зі Збройними силами України. Основна мета їх перебування на лінії бойових дій - це зняття відеороликів та висока зарплата", - додають в управлінні.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що у Харківській області з 6 вересня від російських загарбників звільнені близько 8500 квадратних кілометрів території, близько 388 населених пунктів та близько 150 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-