У РНБО попереджають про підготовку кремлем провокацій у Європі із зброєю «для України»

У РНБО попереджають про підготовку кремлем провокацій у Європі із зброєю «для України»

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони попереджає, що росія готує провокації в рамках дезінформаційної кампанії з продажу західного озброєння на чорному ринку.

Про це повідомляє ЦПД у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Зважаючи на військові успіхи захисників України та підготовку проведення наступної зустрічі Контактної групи з питань оборони України у Німеччині, ворог може піти на провокацію у Європі. З метою підриву довіри до України в очах західних партнерів з Європи, висока ймовірність здійснення терористичних актів чи інших злочинів під керівництвом російських спецслужб з використанням західного озброєнння нібито «наданого Україні»”, - заявляють у ЦПД.

Читайте також: У Нью-Йорку провели акцію задля розвінчання міфів кремля про Україну

Наголошується, що у разі успіху таких провокацій російська сторона планує звинуватити Україну та використає міжнародні майданчики для спроби публічної дискредитації нашої держави.

У цьому зв'язку ЦПД заявляє, що все озброєння, яке надають країни-партнери, перебуває під постійним наглядом, а фейки про крадіжки чи “продаж” — це дезінформаційна кампанія кремля.

Читайте також: У Брюсселі презентували дослідження про зловмисний вплив Russia Today у Європі

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден 24 серпня оголосив про новий, найбільший пакет військової допомоги для України на суму 2,98 млрд доларів. Зокрема Україна отримає шість зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-