СБУ повідомила про підозру заступниці «гауляйтера» Херсонщини

СБУ повідомила про підозру заступниці «гауляйтера» Херсонщини

Фото
Укрінформ
СБУ оприлюднила прізвище колаборантки, заступниці "гауляйтера" Херсонщини, якій повідомили про підозру, - це Катерина Губарєва, яка до цього очолювала "міністерство зовнішніх справ "днр".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБ України в Херсонській області.

"СБУ повідомила про підозру новій заступниці "гауляйтера" Херсонщини, яка до цього очолювала "міністерство зовнішніх справ "днр", - йдеться у повідомленні.

Уродженка Каховки Катерина Губарєва, яка раніше "будувала кар’єру" у терористичній організації "днр", переїхала на тимчасово окуповану Херсонщину у червні 2022 року.

Читайте також: Напередодні Рош га-Шана СБУ провела антитерористичні заходи в Умані

Вона добровільно зайняла посаду так званого "заступника голови у сфері цифровізації та соціальної політики" у незаконному органі самопроголошеної влади - "військово-цивільній адміністрації Херсонської області".

Досудовим розслідуванням встановлено, що фігурантка розпочала колабораційну діяльність ще у 2014 році, інформують в управлінні.

Читайте також: Воєнні злочини в Україні: СБУ оголосила підозри ще двом російським генералам

Перебуваючи на Донбасі, вона тривалий час працювала на представників російських спецслужб та терористичних організацій. Була так званим міністром закордонних справ "донецької народної республіки", так званим депутатом "народної ради" та помічником "голови" уряду "днр".

Наразі їй оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

За вказаний злочин їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Викриття зрадниці здійснювали співробітники Управлінь СБУ в Херсонській та Дніпропетровській областях за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Читайте також: СБУ арештувала активи компанії, підконтрольної колаборанту Сальдо

Як повідомлялося, у Херсоні окупанти ввели у фейкову "адміністрацію" дружину Павла Губарєва Катерину - нібито курувати "цифровий розвиток регіону". Павло Губарєв у 2014 році певний період грав у Донецьку злочинну роль "народного губернатора", після чого був заарештований українськими правоохоронцями, а потім – обміняний на заручників російських терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-