Від початку війни росіяни вбили понад сім тисяч мирних українців - Єнін

Від початку війни росіяни вбили понад сім тисяч мирних українців - Єнін

Укрінформ
Національна поліція з початку повномасштабного вторгнення рф зафіксувала 22 тисячі ворожих обстрілів, від дій російських агресорів загинули понад сім тисяч мирних жителів України.

Такі цифри навів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в ефірі телемарафону, передає Укрінформ із посиланням на МВС.

«росіяни з маніакальною пристрастю продовжують обстрілювати територію незалежної України. Ні на мить не зупиняючись вже протягом 191 дня. Лише за минулу добу до поліції надійшла інформація про обстріли 28 населених пунктів. Унаслідок цих нещадних обстрілів помирають мирні люди. Лише за минулу добу слідчими підрозділами НПУ розпочато майже 140 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями зс рф, рб та їхніми пособниками», - розповів Єнін.

За його даними, від початку війни зафіксовано понад 22 тисячі обстрілів, якими було уражено понад 24 тисячі цивільних об’єктів.

Читайте також: росія скоїла в Україні 45,5 тисячі злочинів

«Я хочу наголосити, що обстріли забирають життя мирних людей – і вже кількість мирних жителів, що загинули під час цієї війни перебільшує сім тисяч осіб. І ще п'ять з половиною тисяч мирних жителів травмовано», - сказав перший заступник глави МВС.

Як повідомлялося, слідчі Національної поліції України розпочали понад 30 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинення на території нашої держави злочинів військовими рф та їхніми поплічниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-