росіяни хочуть прорватись на Бахмутському напрямку, задіяли «кадирівців»

росіяни хочуть прорватись на Бахмутському напрямку, задіяли «кадирівців»

Дані Генштабу
Укрінформ
Збройні сили України дали відсіч російським військам на Південнобузькому, Харківському, Авдіївському й Бахмутському напрямках, на останньому підрозділи “кадирівців” намагаються просунутися до Зайцевого та Майорська, бойові дії тривають.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці

Так, за даними Генштабу станом на 18:00 2 вересня, російські війська намагаються встановити повний контроль над територією Донецької області й утримати захоплені райони Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Ворог продовжує завдавати авіаційних і ракетних ударів по військових і цивільних об’єктах на території України.

Зокрема, у ніч на 2 вересня та зранку загарбники завдали п'ять ракетних ударів по місту Харків, два з яких - із зенітного ракетного комплексу С-300. По Іванівці противник випустив 23 реактивні снаряди із систем залпового вогню “Град” та “Ураган”, два з яких — касетними боєприпасами.

Війська рф також завдали дев'ять авіаційних ударів по Мар’їнці, Соледару, Перемозі та Зайцевому.

На Волинському й Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка залишається без суттєвих змін.

Підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Триває підготовка до чергових військових навчань.

У місті Брест виявлена дислокація підрозділів БпЛА збройних сил рф, які залучаються до розвідки прикордонних районів України.

На Сіверському напрямку росія утримує окремі підрозділи своїх військ у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог обстріляв райони Сеньківки, Хрінівки й Кам’янської Слободи в Чернігівській області, а також Нововасилівки, Майського, Суходолу та Нової Слободи в Сумській області.

На Слобожанському напрямку ситуація значних змін не зазнала. Підрозділи Сил оборони утримують позиції та не дають загарбникам можливості просуватися вглиб території України.

На Харківському напрямку війська рф обстріляли райони Удів, Соснівки, Великих Проходів, Питомника, Руських Тишків, Черкаських Тишків, Петрівки, Перемоги, Старого Салтова та Пришиба. У районі Леб’яжого ворог провів дистанційне мінування місцевості.

Повідомляється, що Сили оборони України успішно відбили атаку російських військ у районі Гусарівки.

Читайте також: ЗСУ на півдні знищили 37 росіян, чотири гаубиці та підбили Су-25

На Слов’янському напрямку підрозділи збройних сил росії обстріляли з танків, мінометів, ствольної артилерії й реактивних систем залпового вогню райони Вірнопілля, Бражівки, Дібрівного, Долини, Богородичного, Донецького, Райгородка та Краснопілля. Активних наступальних дій ворог не вів.

На Краматорському напрямку загарбники здійснювали обстріли в районах Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Переїзного, Веселого, Роздолівки, Григорівки та Сіверська.

На Бахмутському напрямку російські війська обстріляли з мінометів, танків, ствольної й реактивної артилерії райони Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Кодеми, Майорська, Нью-Йорка, Сухої Балки та Юр’ївки.

Зазначається, що наші захисники успішно відбили атаки ворога в напрямках Соледара, Бахмутського та Веселої Долини. Наступальними діями “кадирівці” намагаються просунутися в напрямках Зайцевого та Майорська, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку ворожих ударів зазнали населені пункти Тоненьке, Авдіївка, Карлівка, Первомайське, Водяне, Опитне, Веселе, Красногорівка, Георгіївка та Мар’їнка.

Наступальними й штурмовими діями російські війська намагалися покращити тактичне положення в напрямках Первомайського, Опитного та Невельського. "Завдяки злагодженим діям Сил оборони, ворога було відкинуто на попередньо займані позиції", - заявили в Генштабі.

На Новопавлівському напрямку активних наступальних дій загарбники не проводили. Зафіксовані ворожі обстріли районів Великої Новосілки, Нескучного, Богоявленки, Пречистівки, Новомайорська та Микільського.

На Запорізькому напрямку війська рф вели обстріли обʼєктів у районах Новоочеретуватого, Новосілки, Времівки, Новополя, Новодарівки, Залізничного, Дорожнянки, Новоданилівки та Білогір’я.

На Південнобузькому напрямку підрозділи зс росії здійснили обстріли районів Широкого, Партизанського, Новопетрівки, Трудолюбівки, Любомирівки, Шевченкового, Луча, Степової Долини, Прибузького, Лиманів, Таврійського та Любимівки.

ЗСУ успішно відбили наступ противника неподалік Високопілля та Потьомкіного.

Корабельне угруповання російського флоту в акваторіях Чорного та Азовського морів, за інформацією Генштабу, продовжує виконувати завдання з розвідки та блокування цивільного судноплавства. Зберігається загроза ворожих ракетних ударів по об’єктах та елементах інфраструктури в глибині території України.

Встановлено, що рота противника, яка базувалася в спортивному клубі “Загублений світ”, залишила Херсон і п'ятьма тентованими вантажівками вивезла на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим награбоване майно.

Читайте також: Працює артилерія ЗСУ - на півдні горять ворожі катери, склади і переправи

Підтверджено, що в районах Херсона та Енергодара точними ударами ЗСУ знищені три артилерійські системи ворога, а також склад з боєприпасами та майже роту особового складу. За даними Генштабу, поранених вивезли в медичні заклади поблизу Борозенського в Херсонській області, через неналежний рівень медичної допомоги більшість загарбників померли від отриманих поранень.

Авіація Повітряних сил спільно з армійською авіацією Сухопутних військ ЗСУ продовжує завдавати ударів по критично важливих об’єктах противника, скупченню живої сили і військової техніки, пунктах управління та складах з боєприпасами й пальним.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 2 вересня ліквідували вже близько 48 700 російських військових, що на 350 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-