В Мінфіні розповіли, за які кошти відновлюється зруйнована росіянами інфраструктура

В Мінфіні розповіли, за які кошти відновлюється зруйнована росіянами інфраструктура

Укрінформ
В нинішніх умовах будувати масштабні плани та фінансувати великі проєкти з відновлення інфраструктури немає можливості, проте є можливість готувати проєктну документацію.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомив заступник міністра фінансів України Олександр Кава, передає Укрінформ.

"На жаль, говорити зараз про масштабні проєкти будівництва через фінансову ситуацію, яка склалася (а через бойові дії ми втратили значну частину нашої економіки, відповідно, істотно зменшилися надходження до державного бюджету шляхом податків і зборів), будувати масштабні плани з відновлення інфраструктури немає можливості. Проте є можливість готувати проєктну документацію для подальшого відновлення», — сказав Кава.

Читайте також: На Луганщині за добу зафіксували 11 фактів руйнування інфраструктури через російські обстріли

Він також зазначив, що фінансування проєктів з відновлення інфраструктурних об’єктів відбувається в обмежених обсягах.

«В тих місцях, де відновлено мирне життя, інфраструктура відбудовується за рахунок коштів місцевих бюджетів, в першу чергу, йдеться про будівництво мостів. Залізнична інфраструктура відновлюється як за кошти державного підприємства, так і за кошти державного бюджету. Для цього Укрзалізниця отримала відповідну підтримку. На відновлення автомобільних доріг кошти виділяються як з місцевих, так і з центрального бюджету — з тих залишків дорожнього фонду, які є», — зазначив заступник міністра.

Читайте також: Ворог обстріляв населені пункти на Запоріжжі, зруйновано цивільну інфраструктуру

Як повідомлялося, станом на 22 серпня 2022 року сума прямих збитків, що їх завдано інфраструктурі, зросла до $113,5 млрд. У порівнянні з обрахунками від 8 серпня загальна сума збільшилася на $3,1 млрд. Зокрема, пошкоджено або зруйновано 311 мостів та мостових переправ, 24,8 тис. км комунальних доріг та доріг державного і місцевого значення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-