Комплекси IRIS та NASAMS дозволять захищати небо не тільки від авіації, а й від крилатих ракет

Комплекси IRIS та NASAMS дозволять захищати небо не тільки від авіації, а й від крилатих ракет

Укрінформ
Зенітні ракетні комплекси IRIS та NASAMS, рішення про поставку яких очікує Україна, дозволять захищати небо не тільки від ворожої авіації, а й від крилатих ракет.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Те, що вже заявлено, що буде система протиповітряної оборони підсилена зенітними ракетними системами IRIS та NASAMS. Це невеликої дальності комплекси, але все ж таки це сучасні радари, сучасні ракети, які зможуть допомогти нам краще захищати наше небо від ворожої авіації, а також від крилатих ракет", - сказав Ігнат.

Він зауважив, що строки постачання цих комплексів оприлюднить військово-політичне керівництво країни.

За словами речника, терміни підготовки фахівців для користування цими системами різні, прописані, зокрема, і виробниками, але враховуючи умови бойових дій, терміни підготовки можуть бути скорочені вдвічі.

Також Ігнат висловив сподівання, що все ж буде прийнято рішення про надання Україні сучасних авіаційних платформ - сучасних винищувачів із потужними радарами і ракетами, які доповнять системи протиповітряної оборони.

Читайте також: У Пентагоні сказали, коли Україна отримає комплекси NASAMS

За його словами, українські пілоти готові опановувати нову техніку. Втім він наголосив, що поки не йдеться про навчання, оскільки ще не прийнято рішення про тип літака, який постачатиметься Україні.

"Буде таке рішення - будуть відповідно навчатися пілоти на той тип літака", - сказав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, оборонне відомство США уклало контракт із компанією Raytheon Missiles & Defense на виготовлення зенітно-ракетних комплексів NASAMS для України. Сума контракту перевищує 182 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-