На Миколаївщині викрили колаборанта, який передавав ворогу дані про позиції HIMARS

На Миколаївщині викрили колаборанта, який передавав ворогу дані про позиції HIMARS

Фото
Укрінформ
У Миколаївській області правоохоронці викрили місцевого жителя, який передавав російським загарбникам інформацію про позиції Збройних сил України й розташування систем залпового вогню HIMARS.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру мешканцю Миколаївського району у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних сил України, вчиненому в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст.114-2 Кримінального кодексу України)", – ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Миколаївщині під час нічних обстрілів поранено дев'ятеро людей, зруйновано будинки

Встановлено, що за завданням представника російської спецслужби підозрюваний збирав і передавав інформацію про розташування підрозділів ЗСУ, озброєння та боєприпасів на території Миколаєва й області. У подальшому за цими даними збройні сили росії планували здійснювати ракетні й артилерійські удари.

Також зловмисник шукав і фіксував місця знаходження та пересування систем залпового вогню HIMARS.

Читайте також: Мінус ще один колаборант: на Запоріжжі підірвали авто з гауляйтером

У ході обшуку за місцем проживання чоловіка правоохоронці вилучили мобільний телефон з листуванням і розмовами з представником російської спецслужби, зміст яких підтверджує збір та передачу зазначених даних.

Корегувальник ворожого вогню затриманий. За клопотанням прокурора суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Як повідомляв Укрінформ, у ході контрдиверсійної "зачистки" прифронтових районів Донецької області Служба безпеки України затримала двох інформаторів ворога, які коригували ракетні удари по території регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-