У «вагнерівці» завербували вже три тисячі в'язнів – правозахисниця

У «вагнерівці» завербували вже три тисячі в'язнів – правозахисниця

Укрінформ
російська правозахисниця Ольга Романова стверджує, що у приватну військову компанію Вагнера завербували уже до 3000 в'язнів.

Про це вона розказала в інтерв'ю Німецькій хвилі, передає Укрінформ.

"За інформацією від тих, хто зараз сидить, я знаю достеменно, що "вагнерівці" побували щонайменше у 15 зонах. Це те, що підтверджено прямо із прізвищами. Вони вербують 20%. Я знаю чисельний склад кожної зони. Загалом 3000 завербованих", – сказала вона.

За її словами, російські в'язні погоджуються воювати проти України охоче.

"Аргумент у всіх один – краще війна, ніж тюрма", – пояснила вона.

Читайте також: В армії рф командири рвуть заяви про звільнення та погрожують «відмовникам» - правозахисники

"Зараз вони встигли опрацювати лише європейську частину росії, але всю. Тобто починаючи з воркутинських і сиктивкарських зон, потім Комі, Архангельськ і закінчуючи Адигеєю і Дагестаном. У нас були відомості, що прийшли до Пермі та Новосибірська, але це поки не підтвердилося", – сказала Романова.

Загалом у росії сидить 600 000 людей, тому армія "зеків" з легкістю може сягнути 50 000 – 60 000 осіб, прогнозує правозахисниця.

Романова заявила, що ПВК Вагнера не цінує життя цих людей. Їх кидають у бій першими, а слідом ідуть загороджувальні загони з числа "вагнерівців". За дезертирство в'язням загрожує розстріл на місці.

Читайте також: У рф створили понад 40 «добровольчих» підрозділів для війни проти України - ЗМІ

Контрактів із завербованими в'язнями не підписують. Замість цього вони пишуть клопотання на переведення до місць позбавлення волі у прикордонній з Україною Ростовській області, а потім – прохання про помилування на ім'я путіна.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-