Полонених в Оленівці могли вбити вогнеметами «Шмєль» – Азов

Полонених в Оленівці могли вбити вогнеметами «Шмєль» – Азов

Укрінформ
російські загарбники для вбивства українських бійців в окупованій Оленівці Донецької області могли використати реактивні піхотні вогнемети «Шмєль», які швидко випалюють кисень і людина згорає за лічені секунди.

Про це сказав в.о. командира полку "Азов" майор Микита Надточій в інтерв’ю Українській правді, передає Укрінформ.

"Я більш схиляюсь до того, що просто… був використаний "Шмєль", так званий. Він так і функціонує. Тобто за секунду повністю вигорає кисень, і людина згорає за лічені секунди... Просто спланована акція. Про це говорить і те, що там не постраждав жоден працівник колонії. Такого також не може бути", - зазначив він.

За словами Надточія, про трагедію в Оленівці він дізнався трохи раніше, ніж про це написали ЗМІ. Й захисники майже відразу зрозуміли, що це був не обстріл.

Він розповів, що напередодні (у четвер, 28 липня – ред.) о пів на дванадцяту ночі йому зателефонували хлопці звідти і повідомили, що по них "працюють".

Надточій відразу передзвонив "до певних органів", які, можливо б, могли знати щось про цю "роботу". А ті пізніше передзвонили й сказали, що ніхто не працював – жодна з артбригад взагалі не отримувала даних координат для відпрацювання.

На ранок, за словами Надточія, зателефонували ці самі хлопці. Підтвердили, що є "двохсоті", "трьохсоті", тоді ж вони почали самі сумніватись, що це були саме "приходи".

"Тобто скоріш за все, вони чули просто хлопки, вибух і потім уже бачили через вікна, що щось десь горить загравою. Ви бачили відео – там поруч будівлі, які стоять, вони стоять з вікнами. Так не буває. Вибухова хвиля від снаряду або від ракети не залишає вікон, коли будівлі так поруч знаходяться", – підсумував в.о. командира "Азова".

Читайте також: Теракт в Оленівці був спецоперацією рф проти постачання Україні зброї - ГУР

Як повідомлялось, в ніч на 29 липня стався вибух у будівлі на території колонії в окупованій Оленівці на Донеччині, де росіяни утримують українських військовополонених, зокрема виведених із Азовсталі. Загинули щонайменше 50 українських полонених.

російська сторона звинуватила ЗСУ в нібито ударі з HIMARS по колонії в Оленівці. Україна ці звинувачення відкидає. Генштаб ЗСУ підкреслив, що теракт було скоєно росією для того, щоб, зокрема, приховати тортури над полоненими.

За даними української розвідки, вибух влаштували найманці російської ПВК "Ліга" ("Вагнер").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-