Катування бійця ЗСУ: Генпрокурор взяв розслідування справи під особистий контроль

Катування бійця ЗСУ: Генпрокурор взяв розслідування справи під особистий контроль

Укрінформ
Генпрокурор Андрій Костін взяв під особистий контроль розслідування жорстокого катування та убивства українського військового.

Про це в Телеграмі інформує пресслужба Офісу Генпрокурора, передає Укрінформ.

“За моїм дорученням прокурори Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, негайно розпочали досудове розслідування. Його здійснюватиме Головне слідче управління Служби безпеки України. Паралельно прокурорами були надіслані термінові запити до Служби зовнішньої розвідки та Головного управління розвідки Міністерства оборони, надані відповідні доручення оперативним підрозділам Національної поліції та Служби безпеки України з метою встановлення всіх обставин події та причетних осіб. Хід досудового розслідування перебуває під моїм особистим контролем”, - цитує генпрокурора пресслужба відомства.

Читайте також: В Україні порушили справу через відео з катуванням полоненого у формі ЗСУ

За словами Костіна, звірства стали візитівкою російської армії і розслідування цієї категорії злочинів є одним з основних пріоритетів ОГП.

“Однак останній випадок, відео якого широко поширювалося у соціальних мережах, перевищив своєю жорстокістю всі межі людської уяви. Ми побачили нелюдське поводження з військовополоненим у формі Збройних Сил України з боку окупантів від якого здригнулися навіть прокурори та слідчі, які мають досвід розслідування жорстоких вбивств та катувань”, - зазначив генпрокурор.

Читайте також: Терор як покликання: як з 2014 втілювалася «Доктрина Герасимова»

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом оприлюднення відео з катуванням українського військовополоненого.

Напередодні у мережі з’явилося відео, на якому особи вдягнені у російську військову форму відрізали геніталії чоловіку, вдягненому в український військовий стрій, після цього чоловіка застрелили.

Читайте також: Україна закликає Офіс прокурора МКС зафіксувати звірства росіян щодо українських полонених

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-