ЗСУ помстяться за кожного загиблого та скаліченого українського воїна - Залужний

ЗСУ помстяться за кожного загиблого та скаліченого українського воїна - Залужний

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що ЗСУ помстяться за кожного загиблого або скаліченого воїна.

Про це він написав у Телеграмі, коментуючи теракт в окупованій Оленівці, передає Укрінформ.

«росія - держава-терорист. Звірства росіян, що вони їх вчиняють з нашими військовополоненими, викликають лють. Ми помстимося за кожного загиблого чи скаліченого побратима», - заявив Залужний.

Він наголосив, що на відміну від російських воєнних злочинців, Україна дотримується норм міжнародного гуманітарного права.

«Зробимо все можливе і неможливе, щоб покарати винних у злочинах проти наших побратимів, посестер і мирних громадян. Ці злочини не мають строків давності. Знайте, вороги, вам не буде місця на Землі», - заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу росією Оленівки Донецької області, унаслідок чого загинуло близько 40 та було поранено 130 осіб.

Читайте також: Українські правоохоронці розшукують причетних до теракту в Оленівці

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію у Оленівці, де були українські військовополонені.

У Генштабі назвали заяви кремля про нібито обстріли Збройними силами України цивільної інфраструктури та населення "відвертою брехнею і провокацією".

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії “Вагнер”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-