Ворогу не вдається повністю захопити Луганську та Донецьку області — Генштаб

Ворогу не вдається повністю захопити Луганську та Донецьку області — Генштаб

Укрінформ
Упродовж багатьох тижнів російські загарбники безуспішно намагаються повністю захопити території Луганської та Донецької областей. Наразі повного контролю над ними ворог не має.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

“Основні зусилля на фронті противник продовжує зосереджувати на веденні бойових дій на сході нашої країни з метою встановлення повного контролю над територією Луганської та Донецької областей. Це триває вже не перший тиждень, але успіхів у противника немає, не вдається йому повністю оволодіти двома областями”, - повідомив Громов.

У Донецькому операційному районі противник основні зусилля зосереджує на витісненні українських підрозділів з займаних позицій на Сіверському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Через численні втрати ряд військових частин та підрозділів зс рф відведені для відновлення боєздатності. Також з метою створення наступального угруповання військ на Авдіївському напрямку противник здійснює перекидання військових частин і підрозділів як зі складу 2 армійського корпусу, так і зі складу інших угруповань.

Найбільш складна, але повністю контрольована обстановка на Сіверському і Бахмутському напрямках, повідомив Громов.

Читайте також: Ситуація на полі бою значно змінюється на користь України - генерал США

Він також поінформував, що на Чернігівському, Конотопському та Сумському напрямках противник наносить авіаційні удари в районах Білопілля, Яструбина, Володимирівки, Вовківки, Миропілля Сумської області.

Ворог відкривав вогонь також по позиціях українських військових частин, що виконують завдання вздовж державного кордону.

“Так, з початку місяця з території рф противником здійснено 198 обстрілів, з них 47 обстрілів в Чернігівській області та 151 в Сумській області”, - зазначив Громов.

У результаті нанесених противником авіаційних ударів з початку місяця на територіях Чернігівської та Сумської областей зруйновано 15 об'єктів цивільної інфраструктури, зокрема одна школа.

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів, продовжує нанесення ракетних ударів по населених пунктах Харків, Чугуєв, Верхній Салтів, Старий Салтів та ін.

Найбільша частина ракетних ударів припала по Харкову та Чугуєву, додав Громов.

На Харківському напрямку російські війська активно застосовують диверсійно-розвідувальні групи з метою пошуку слабких місць в обороні українських захисників.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл. Загарбники розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-