Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

До лютого в Чернігові проживало більше 280 тисяч мешканців

До лютого в Чернігові проживало більше 280 тисяч мешканців

Укрінформ
В найстрашніші дні березня залишилося, ховаючись в підвалах, близько 80 тисяч чернігівчан

Від російських бомб загинуло і померло від ран близько 1000 мешканців.

Місто дивиться на тебе вм’ятинами від воронок, чорнотою будинків з обваленими балконами і вибитими вікнами, зруйнованими будівлями бібліотек і лікарень, шкіл і садочків, розтрощеним готелем на центральній вулиці, випаленим фасадом кінотеатру.

Зелень дерев приховує ці рани, а люди затягують плівкою, ковдрами, фанерою вибиті вікна аварійних будинків, бо ж треба десь жити.

Вже близько 100 тисяч жителів міста повернулися. Тут моляться на українську армію. Тут ненавидять і проклинають росіян до 7 коліна.

Наша команда Європейська Солідарність - Чернігів весь час була з людьми, разом з місцевою владою допомогаючи вижити , коли не було води, електроенергії, газу, волонтерили, розвозили їжу.

Петро Порошенко, Maxim Savrasov Олексій Гончаренко у березні привозили сюди генератори і медикаменти. Фактично під обстрілами.

Зараз головні проблеми- це експертиза зруйнованого житла, на яку в людей немає грошей, і відбудова, хоча б елементарні вікна, там, де залишилися стіни.

Це потребує системної, комплексної державної програми, із залученням міжнародних донорів і нульовою толерантністю до корупції.

З Марія Іонова відвідали Чернігів, найбільш постраждалі райони , поспілкувалися з жителями зруйнованих будинків.

Відвідали комуналтне підприємство Чернігівської міськради, 360 працівників якого під обстрілами і бомбардуваннями щодня прибирали місто, вивозили сміття.

Зустрілися з волонтерськими організаціями , які разом з Iryna Solomakha та Олегом Шпаком допомогають постраждалим.

Усвідомлюємо, що до початку холодів залишається дуже мало часу і влада, ми всі разом, маємо знайти оперативні і комплексні рішення, як людям, які втратили все, пережити зиму.

Ми готові працювати їх західними партнерами, аби прості українці отримали їх допомогу. Важливо, аби влада працювала в цих питаннях разом з опозицією.

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-