ЗСУ нищать ворога на Миколаївсько-Херсонському напрямку

ЗСУ нищать ворога на Миколаївсько-Херсонському напрямку

Укрінформ
На південному напрямку українські захисники продовжують військову операцію на острові Зміїний та нищать ворога на Миколаївсько-Херсонському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив речник ОК «Південь» Владислав Назаров.

«Ситуація на південному напрямку складна, напружена, але контрольована. Сили оборони продовжують військову операцію на острові Зміїний та нищать ворога на Миколаївсько-Херсонському напрямку. Ворог продовжує застосовувати тактику артилерійських та масованих ракетних ударів по тилових районах та областях», - поінформував речник.

Він зазначив, що спроба завдати ракетного удару «Оніксом» з тимчасово окупованого Криму по Ізмаїльському району Одещини була вдало нейтралізована підрозділами протиповітряної оборони.

Читайте також: Військові просять не коментувати контрнаступ на Херсонщині: Дайте ЗСУ зробити свою роботу

Крім того, з далекобійної зброї ворог гатив по Широківській та Зеленодольській громадах Криворіжжя. Попередньо, люди не постраждали. Масштаби руйнувань уточнюються.

На Миколаївщині внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади зруйновано об’єкти соціальної інфраструктури. Сталося загоряння поля з озимою пшеницею, проте без жертв.

Речник також повідомив, що перед світанком обстріляно Широківську громаду Баштанського району, влучено у сільськогосподарські угіддя. Потерпілих немає. Зранку також були обстріли ще в п’ятьох громадах області по лінії зіткнення. За попередньою інформацію, є пошкодження, подекуди зруйнована інфраструктура та житлові будинки. Інформація про постраждалих наразі відсутня.

Миколаїв та передмістя зазнали масованого ракетного обстрілу, з берегового ракетного комплексу «Бастіон», що ворог розташував на окупованій Херсонщині. Уражено міський стадіон, об’єкт військової інфраструктури та в передмісті - соціальні й сільськогосподарські об’єкти. Попередньо – жертв нема.

Зухвалий удар системами залпового вогню завдав ворог по Очакову. Окупанти влучили по території міського ринку, будівлі палацу культури, у приватний сектор, а також у житлові будівлі. Наразі в деяких районах міста відсутнє водо-, газо-, енергопостачання та інтернет. Троє людей загинули, з них одна дитина. Поранено семеро людей.

На Херсонщині агресор продовжує обстріл звільнених від нього населених пунктів. Паралельно відкриває на окупованих територіях мережу пунктів видачі російських паспортів, поспішаючи сфальсифікувати електорат до чергової дати вкотре відтермінованого референдуму.

Читайте також: На півдні ЗСУ потроху відтісняють російські війська, ворог готує запасні рубежі

В командуванні також відзначили, що в Чорному морі корабельне угруповання ворога продовжує "боротьбу зі штормом" та тримає загрозу ракетної атаки шістнадцятьма «Калібрами» в статусі – «актуально».

Як повідомляв Укрінформ, російська армія, станом на 28 червня втратила 35 250 військових, 250 осіб — лише за попередню добу.

Також знищено танків - 1567 (+15), бойових броньованих машин - 3704 (+17), артилерійських систем – 778 (+7), РСЗВ - 243 (+0), засоби ППО - 102 (+1), літаків – 217 (+0), гелікоптерів – 185 (+1), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 636 (+0), крилатих ракет - 139 (+0), кораблів /катерів - 14 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 2589 (+14), спеціальної техніки - 61 (+1). Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському напрямку.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-