росіяни за тиждень здійснили близько 500 обстрілів цивільної інфраструктури

росіяни за тиждень здійснили близько 500 обстрілів цивільної інфраструктури

Укрінформ
В Україні армія російської федерації за цей тиждень здійснила близько 500 обстрілів цивільної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

"Обстріляний центр столиці - на місці ракетної атаки на житловий будинок працюють прокурори та слідчі, а також експерти Військової ради при Офісі генпрокурора", - зазначила Венедіктова.

За її словами, росія влаштувала в Україні ракетний дощ цими вихідними, не припиняючи артилерійський вогонь по наших містах і селах.

Фото: Ірина Венедіктова, ФБ

"Тільки за останню добу в Харкові зазнали атак Шевченківський, Холодногірський і Немишлянський райони, серед цілей противника опинились лікарня і житлові будинки. Цього тижня в Харкові через атаку по Індустріальному району загинули четверо чоловіків та одна жінка. Ще шість людей доставлено до лікарні з мінно-вибуховими травмами. А в Київському районі військовослужбовці країни-агресора рознесли вщент спортивний комплекс. В області за останній період ракетними і артилерійськими ударами пошкоджено будівлі навчальних закладів, гуртожитки, приватні будинки, церкву. Внаслідок артобстрілу Чугуєва загинуло шість людей, ще шість – отримали осколкові поранення. В інший день в тому ж Чугуєві снаряд влучив у котельню, загинули дві працівниці, ще один співробітник отримав поранення, а на власному подвір’ї під час обстрілу окупантів була поранена 88-річна жінка. В с. Уди Золочівської ОТГ загинули три жінки", - наголосила генпрокурор.

Читайте також: Обстріл ядерної установки у Харкові: небезпеки для населення немає

Вона додала, що на Донеччині від мінометних та артилерійських ударів є руйнування в житловому секторі, також пошкоджені підприємства та медзаклади. Від обстрілів виникла пожежа на сміттєвому полігоні. Від однієї з атак загинула літня жінка, восьмеро місцевих жителів, у тому числі 9-річна дитина, отримали поранення. Від удару крупнокаліберною зброєю по місту Часів Яр Бахмутського району загинула мати та постраждали її діти 16 та 17-років. Також від цього удару отримали поранення 9 осіб, з яких четверо дітей віком від 9 до 15 років.

У Запорізькій області від важкої артилерії ворога зазнали пошкоджень багатоповерхові та приватні будинки, споруди гімназії, хлібозаводу, пекарні та інші будівлі цивільної та критичної інфраструктури.

Читайте також: На Донеччині за добу - 15 ворожих ударів, є вбиті та поранені

Під вогнем перебував і Криворізький район Дніпропетровщини. Внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено будинок культури, сільську раду та територію центральної площі міста, крамниці, лінії електропередач і газопровід.

Через масовані авіаудари по Миколаєву пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні будинки, транспортні засоби, об'єкти інфраструктури.

На Рівненщині через ракетний удар по об'єктах цивільної інфраструктури у місті Сарни чотири людини загинули, особи двох з них досі встановлюються. Ще 9 людей поранені, з них двоє - в тяжкому стані.

Читайте також: Ракетний удар по Сарнах: дев'ять людей поранені, з них двоє - в тяжкому стані

Генпрокурор повідомила, що росія вчиняє щодня 100-200 воєнних злочинів. Вона додала, що правоохоронці встановлюють російських льотчиків, які скидають бомби, артилеристів, які запускають снаряди по домівках українців, школах та лікарнях. Також правоохоронці встановлюють осіб, які віддають такі накази.

Венедіктова заявила, що наразі вже засуджені двоє навідників “Граду”. Прокурори довели, що вони навідники бомбили цивільну інфраструктуру Харківщини. Військовослужбовцям російської федерації призначено по 11,5 років ув‘язнення.

Крім того, цієї п’ятниці відбулося підготовче засідання у справі щодо навідника російського танка, який розстріляв будинок на околиці Чернігова. Засідання по суті призначене Деснянським райсудом Чернігова на 30 червня. Слухання навідник очікує у слідчому ізоляторі.

Читайте також: Ворог здійснив масовані ракетні обстріли України – ситуація у регіонах

Як повідомляв Укрінформ, вранці 26 червня росіяни завдали ракетних ударів по Києву. Ракетними ударами пошкоджено 9-поверховий житловий будинок у Шевченківському районі міста і прилеглу інфраструктуру. У будинку сталося загоряння із частковим руйнуванням 7, 8 та 9 поверхів. За попередніми даними, одна людина загинула.

Також сьогодні росіяни завдали ракетного удару по Черкащині, внаслідок цього одна людина загинула, п'ятеро травмовані.

Перше фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-