Застосування сил ОДКБ у війні проти України малоймовірне – експерт

Застосування сил ОДКБ у війні проти України малоймовірне – експерт

Укрінформ
Керівник секції Азійсько-Тихоокеанського регіону Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Юрій Пойта висловив сумнів, що армії країн-членів Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) з’являться біля українських кордонів.

Про це він заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Малоймовірно, що збройні сили Казахстану, Таджикистану, Вірменії з’являться біля українських кордонів та будуть залучені до війни з Україною. Крім того, військово-технічна допомога від Казахстану викликає сумнів, тому що будь-яке переміщення ОВТ буде одразу виявлено, а це є дуже серйозним ризиком для Казахстану», - пояснив Пойта.

Він наголосив, що в цьому випадку Казахстан потрапить під санкції та стане одним із учасників війни, а також втратить доступ до західних ринків.

«Ринок Європейського Союзу є дуже важливим для Казахстану. Це більше 30% казахстанського торгівельного обороту і більше 40% казахстанського експорту», - сказав експерт.

Читайте також: Саміт ОДКБ у москві: говорили про Афганістан, думали про Україну

На його думку, допомога рф від Казахстану може надаватися через лінії оборонно-технічного співробітництва - ремонт російської військової техніки та постачання комплектуючих.

Як повідомляв Укрінформ, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на Петербурзькому міжнародному економічному форумі заявив, що країна не визнає незалежність так званих "днр" та "лнр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-