російські ЗМІ ширять фейки про «втому світу від теми України» - ЦПД

російські ЗМІ ширять фейки про «втому світу від теми України» - ЦПД

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України зібрав чергову підбірку російських маніпуляцій і фейків станом на вечір 18 червня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомив у Телеграмі.

Попри слова Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який заявив: “коли настане втома від українського питання, дуже важливо показати, що ми з ними надовго ... Україна може перемогти і переможе”. Засоби масової інформації російської федерації своєрідно “процитували” слова політика, повідомивши: “у світі з’являється втома від теми України”. Однак це маніпуляція, зазначають у ЦПД.

Читайте також: Що Джонсон запропонував Україні під час другого візиту до Києва

Віцепрем’єр рф юрій борисов заявив: “передача Україні радянської та російської військової техніки є порушенням міжнародних зобов’язань... [оскільки] постачання зброї передбачає заборону на її передачу, тому рф знищуватиме техніку ще до її потрапляння на поле бою”. У ЦПД наголошують, що це маніпуляція.

Посол рф в США анатолій антонов повідомив: “українська криза стала наслідком занепаду американоцентричної моделі світового порядку та крахом спроб США нав’язати лідерство всім державам. Наразі негативні наслідки цього поширюються по всьому світу”. У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Читайте також: росЗМІ використовують інтерв'ю лаврова каналу ВВС для поширення пропаганди

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Запорізької області загарбники поширюють фейкові газети, де подають сфабриковані заяви головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича про начебто "втрату Запоріжжя" й "розпач" серед українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-