Міжнародні експерти зібрали великий обсяг інформації про злочини рф в Україні - прокурор МКС

Міжнародні експерти зібрали великий обсяг інформації про злочини рф в Україні - прокурор МКС

Укрінформ
Міжнародні експерти зібрали великий обсяг інформації про злочини російської федерації в Україні, висновки буде зроблено на основі зібраних доказів.

Про це прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан сказав в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні ми вже багато інцидентів зафіксували, визначили, які злочини було скоєно і хто може бути відповідальним за це. Вже під час другого візиту в Україну, коли я побував у Бучі, Бородянці, побачив, що Україна – це місце злочину. Ми маємо справу із великим обсягом інформації, яку отримуємо. Це все документується", - сказав Хан.

Він уточнив, що йдеться про руйнування цивільної інфраструктури, сексуальні злочини, злочини проти дітей, тортури, неналежне поводження з полоненими.

"Наше завдання – використати вимоги та можливості законодавства та, власне, перевірити достовірність інформації, автентичність інформації, яку ми отримали з різних джерел, включно із супутниковою та радарною. Після того як ми визначимо правдиву ситуацію, ми зможемо використати статут і залучати міжнародних суддів, щоб у належний спосіб дійти висновків", - додав прокурор МКС.

Водночас він наголосив, що під час будь-якого конфлікту завжди є диспропорційні наслідки для дітей, жінок, людей похилого віку, тому треба максимально мобілізувати закон на їх захист.

Читайте також: Смертний вирок для іноземців: прокурор МКС нагадав «днр» про відповідальність

"Хочу запевнити в нашій абсолютній підтримці та бажанні домогтися справедливості... Ми знаємо, що багато з вас переживають за те, що чекає у майбутньому. Ми натомість хочемо створити спільний фронт законності. І йдеться не тільки про Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду - це й Офіс Генпрокурора України, і міжнародна спільнота. Ми не можемо терпіти такого знущання із закону, ми маємо зробити так, щоб увесь світ побачив, що закон працює", - заявив прокурор МКС.

Читайте також: Прокурор МКС поїхав у Харків та область, де через ворожі атаки загинули 760 людей

Відповідаючи на запитання про те, коли будуть проміжні висновки міжнародних експертів, Хан сказав, що нині триває дуже активна робота. «Ми робитимемо висновки на основі доказової інформації, а не тверджень», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні працюють 42 слідчі Міжнародного кримінального суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-