Загарбників у Херсоні битимемо «з двох боків» - генерал Марченко

Загарбників у Херсоні битимемо «з двох боків» - генерал Марченко

Укрінформ
Визволення Херсонщини не буде простим, однак жителі Херсона чекають сигналу від ЗСУ, коли можна буде включитись у боротьбу із загарбниками.

Про це в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода "Крим.Реалії" заявив керівник оборони Миколаєва і Миколаївської області генерал-майор Дмитро Марченко, передає Укрніформ.

«Багато жителів Херсона сидять у Херсоні й чекають, коли вони включаться в роботу з того боку. І ми їх битимемо з двох боків. Ті, що спеціально там, не йдуть, сховали зброю, чекають просто сигналу. Ніхто не збирається здавати і ніхто не збирається їх залишати, якщо там у когось пробігають думки, що давайте на цьому зупинимо війну – ні, це наша країна, це наші землі. Там мої брати живуть. Там наші люди живуть, ми не можемо їх залишити і ми не повинні їх залишити», – сказав Марченко.

Водночас він визнав, що визволяти Херсонщину буде непросто. «Ми дещо втратили активний важливий час, дали їм (загарбникам - ред.) можливість трохи укріпитись. Але не сильно. Я скажу, що там зараз дуже добре налаштована робота окремих підрозділів, які монотонно і щоденно б’ють по важливих точках. І тим самим деморалізують людей», - сказав генерал-майор.

Читайте також: Резніков: Ми збираємося звільняти всі наші території, включно з Кримом

Як повідомлялося, на Херсонщині загарбники блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-