росіяни намагаються взяти в оточення бійців ЗСУ на Донецькому напрямку

росіяни намагаються взяти в оточення бійців ЗСУ на Донецькому напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
У росії є значні проблеми з комплектуванням підрозділів, які здійснюють штурмові дії на сході України.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Противник має суттєві проблеми з комплектуванням підрозділів, що здійснюють штурмові дії на територіях Донецької та Луганської областей", - йдеться у вечірньому зведенні.

За оперативною інформацією, станом на 18:00 13 червня на Волинському та Поліському напрямках без особливих змін.

На Сіверському напрямку загарбники обстріляли з мінометів і гранатометів райони населених пунктів Запсілля Сумської області та Гірськ і Грем’яч Чернігівської області. Ворожі підрозділи продовжують інженерне обладнання оборонних позицій у прикордонних районах на цьому напрямку.

Читайте також: У Чорному морі росія тримає шість кораблів із ракетами «Калібр»

У Генштабі поінформували, що на Слобожанському напрямку російська армія систематично обстрілює позиції підрозділів сил оборони, вдосконалює інженерне обладнання власних оборонних споруд та веде повітряну розвідку.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на спробах порушення логістичних маршрутів постачання угруповання українських військ, яке діє на Слов’янському напрямку.

Зазначається, що на Слов’янському напрямку противник здійснив спробу ведення штурмових дій у Богородичному, проте успіху не мав і відійшов, закріплюється в північно-західній частині населеного пункту.

На Донецькому напрямку російські загарбники здійснюють перегрупування підрозділів та посилюють угруповання, намагаються оточити підрозділи українських військ у районі Лисичанська, Привілля, Сєвєродонецька, Борівського.

Читайте також: Ворог закріпився біля Старого Салтова і веде оборону на Харківському напрямку - Мотузяник

На Лиманському напрямку ворог активних дій не вів.

Водночас на Сєвєродонецькому напрямку противник вів штурмові дії з метою встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком, здійснив наступ на позиції українських військ в районі Метьолкіного, успіху не мав.

Як повідомляється, на Бахмутському напрямку ворог продовжував обстріли позицій українських військ із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, вів бойові дії на напрямках Тошківка - Устинівка, Оріхове - Золоте, Комишуваха - Врубівка, Василівка - Білогорівка, Ниркове - Миколаївка, Доломітне - Новолуганське, успіху не мав.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках агресор активних дій не вів. З метою сковування та недопущення перекидання українських військ на інші напрямки здійснював обстріли із застосуванням мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

Читайте також: росія хоче розгорнути в Україні більше бойових підрозділів – розвідка Британії

За даними Генштабу, на Південнобузькому напрямку противник продовжує ведення оборони. Основні зусилля ворог зосереджує на веденні розвідки, контрбатарейній боротьбі, нарощуванні бойових можливостей резервних формувань та системи протиповітряної оборони на напрямку, інженерному обладнанні оборонних рубежів та позицій.

При цьому загарбники посилюють угруповання військ, що діє на Криворізькому напрямку.

На Бессарабському напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 13 червня ліквідували близько 32 300 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-